fredag 24. april 2009

Fredag 24. april.

Referat fra non-syklist Sissel:
I dag en kort logg fra non-syklisten Sissel. Har vært tur på stranden nesten alle dagene. Gått ut i sanddynene ved pir 58 og gått i vannkanten ned til Alexandra og tilbake til Miditerraneo. Hilst på hunder og lokale som også er på morgentur. Har ikke sett eller hørt en eneste "mannesnyting". Går foresten med lydbok krim i ørene, men bølgesuset er også herlig!!Ikke snakk om høydemeter i min verden. Tilbake på Belvedere har det vært spising, lesing, "bobling", "spaing", soling og masing. På bassengkanten har jeg til og med fått servert Champagne! Det nærmeste jeg har kommet en guide er sjåføren som kjørte meg til Urbino, med omvisning i byen. Selv om jeg ikke har syklet føler jeg at jeg vet det meste om turene i samtlige grupper. Bakkene, stoppene, høydemeter, punkteringer, fall og ikke minst guidene. Det er ikke grenser for hvor inngående dette emnet sykling kan diskuteres og evalueres! Vil bare nevne at jeg har vært på shopping og på marked i løpet av uken. I tillegg til et bite lite kurs i italiensk. Vi får se en annen gang om det blir sykkelturer i Italia for meg også?! Har vært en herlig uke!


Gruppe 1 by Morten and Fredrik- skrevet på tastatur uten æ, ø og å!

I dag hadde capitano Arne marine bare satt opp Morten og Fredrik i gruppe 1. Tydligvis begynner Arne aa kjenne kjoret og trengte all den stotte han kunne i gruppe 2. Dagens utfording var 3 engelskmenn eller "bussen" om du vil. Dagens maal var San Marino og Passo Grillo. Det gikk usedvanlig rolig i starten for aa veare gruppe 1. Det ble enighet i gruppen aa kjore litt rolig i dag etter en uke med mye hardkjoring i fjellene.

I tillegg hadde guiden vaar Felice begynt aa kjenne hardkjoret fra de gronne siden han var begynt a bli forkjolet. Stigningen opp til San Marino gikk i et greit tempo og da vi nearmet oss borgen ryddet Felice gatene for turister slik at de gronne kunne sykle til toppen. Siste del av stigningen gikk paa brostein og er paa over 20 %.

Da vi kom paa toppen var det som en sommer dag i Bergen, 7 grader og lett regn. Felice var ikke fornoyd og avlyste turen til Passo Grillo. "Straight home" var beskjeden. Etter en rask pause bar det nedover fra 750 moh. Da vi kom ned ble det kjort hardt i front slik at turen tilbake tok 20 minutter. Engelskmennen gikk rett i baren, men vi hadde ikke faat nok og tok en knallhard okt med sirkeltrening.

Dagen tall ble: 70 km, hoydemeter 850 og snitt paa 29 (vi lyger ikke paa farten som noen andre paa bloggen gjor)




Gruppe 2 - by me
Vi begynner med dagens fakta: 108,67 km, 1240,3 høydemeter, gjennomsnitt 27,6.
Som tidligere nevnt fra gruppe 1 var gruppe 2 økt betraktlig. Om dette var en forsterkning var det elte meninger om. Vår guide Marcus var mildt sagt skaptisk når han så den grønne horde på pir 58. Turen startet rolig med Marcus i front. Farten var behagelige 24-25 km/h i en ca 1% bakke. Etter ca 30 minutter fant Lasse ut at han skulle "ta litt vind" for Marcus og la seg i tet. Trøndere og tall er ikke alltid en god kombinasjon så Lasse la seg front og økte farten med 4-5 km/h og de grønne ble ikke mer populære hos sveitsere og tyskere. Etter ca 1 time startet dagens stigning til Villagrande (der pulje 1 var på onsdag). Ca 15 km og ca 700 høydemeter. La meg bare si det som det er: Det ble igjen total grønn dominans på fjellet også i dag. Jon Anton målte krefter med Trond og Frank og kom midt imellom de. Lasse fikk stallordre om sprenge feltet halvveis og klarte det med barvour og safet opp før de fleste med tyske dialekt.
Etter 23 minutt venting i 3-4 grader fortsatte over toppen og ned til en velfortjent kaffe i San Leo.






Etter pausen var det tid for retur. Ikke alt for mye å berette enn at turen gikk i et behagelig tempo med 30+. Eneste incident var at Arne Canon ville teste sine nedkjøringsferdigheter og valge Eivind som sin rollemodell. Om det var intens stirring på hekkpartiet til Eivind eller annet vites ikke men Arne "glemte" å svinge" og kjørte rett i bambus rørene i veikanten. Men Arne Cannon er en mann med effektiv innstilling og brukte selvfølgelig kunstpausen til "strøing" i veikanten - det sier ihvertfall ryktene.
Vel hjemme ble sykler vasket og klargjort for innlevering. Alle har hatt en fantastisk uke og er klare for retur neste år. OBS!! Frode Jarle og Arne har faktisk 2 - to - sykkeldager igjen!!!!

Til slutt i dag har Helge funnet ny klubb-bil til BCK:



1 kommentar:

  1. Den bilen der fant Camilla i fjor også, hun har lagt ut bilde av den på Facebook. Det er f... meg bare i Italia de kan lage en Cayenne rosa :-)

    SvarSlett