mandag 20. april 2009

Mandag 20.4

Green team og Felice

Race Group - by Morten

Dagen startet som vanlig med en solid frokost kl 8. Race group (Åsane) var i dag: FRANK, Arne Storedale, Knut-Roger, Trond, Fredrik, og Morten.
Oppmøte kl 0930 ved stranden som vanlig. Felice smilte og var riktig så blid. Info. ved start var den vanlige: "Race Group - Go". Planen i dag var 105km og ca 1400h.m.
Etter en god del regn i natt var været i formiddag ideelt for sykling, ca 14-18 grader og overskyet.
Turen startet riktig så bra, ca 200m borte i gaten hører vi Frank roper "puncture". Dagen første stopp! Fremhjulet var pungtert. Arne benyttet selvfølgelig muligheten til dagens første tissepause.
Etter at vi var igang igjen fikk vi oss noen kilometer innover fra kysten før vi hører Frank igjen: "Puncture". Denne gangen var det bakhjulet, og Frank må begynne og krite slange og patroner.
Etter ca 25km kom dagens første virkelige bakke. Vi hadde i dag fått med oss to Sveitsere i tillegg til Andy fra UK. Fredrik og jeg hadde diskutert litt og funnet ut vi måtte trå litt til i bakken. Vi fikk med oss Andy, slik at vi var tre stykker som ganske raskt fikk luke til de andre. Etter det første 10% (stigning) skiltet har Fredrik overtatt teten og spør Andy om han ser skiltet. Andy bare nikker, og Fredrik øker frekvensen og Andy slipper. Det kommer en 10% til og Fredrik har full kontroll på oss andre. Sterkt kjørt, ca 4km bakke 8-10%.
På toppen samler vi oss før vi kjører videre. 2km ned i bakken hører vi Frank igjen: "puncture". Nok en pungtering, dagens tredje!
Meningen var og ta dagens coffy break i en vakker by med en stor borg. Her var imidlertid alle kafeer stengt så etter en kort vannfylling fortsatte vi turen.
I nedkjøringen var det +15% og en del skarpe svinger. Felice hadde på forhånd advart oss så vi tok det rolig. Etter tredje svingen hører jeg et smell bak i feltet. Når jeg stopper ser jeg Frank krabbe seg på beina. En rask sjekk viser at både mann og sykkel er ok. Farten var lav, men han hadde fått forhjulet utenfor veien. Frank stønner: 'this is not my day!'. Felice kommer tilbake og krysser seg over brystet og smiler.
Turen fortsetter innover i ganske flatt terreng før vi svinger av mot Montefiore Conca der dagens andre bra stigning begynner. Fredrik tar teten og holder bra tempo oppover serpentinsvingene. Jeg, Frank, Andy og Felice er på hjul etter at Sveitserene slipper halveis oppe i bakken. Ca en km fra toppen, setter jeg inn et lite støt og så er det bare Felice som er med. Vi nermer oss toppen, men jeg har ikke så mye og stille opp med når Felice setter inn sitt støt. Men båder Fredrik og jeg får et 'Strong' fra vår gode venn Felice. Vi tar nå en pause, her får vi bla se bilde av Felice og Pantani sammen på trenigsleir fra gode gamle dager.
Etter coffy break begynner det og regne litt, og vi skjønner snart at Felice har satt turen mot Riccione. Slutten av turen blir ganske våt (og glatt). Litt kortere en tenkt, 85km og ca 1200h.m litt inder 30km/t i snitt.


vannfylling ved en vakker borg
Road Tour Group - by Helge
Fra konge i pulje 3 til listefyll i gruppe 2. Med en betraktelig bedre albue var det klart for en lengre tur enn i går. Foruten en del engelske og tyske venner bestod gruppen av Arne S, Lasse, Helge, Raymond, Frode, Frode Jarle, Jon Anton, Bjørn Ove, og Øystein. Guiden het Markus (og bare Markus, ikke tre navn som guiden igår). Vi la i vei i tørt og delvis overskyet vær, litt for godt kledd grunnet varsel om mye regn. Turen gikk først i retning Montescudo hvor vi prøvde krefter også ifjor. Langt og bratt, og angivelig et sted hvor syklister ofte må gi hals på toppen. Jon Anton var veldig nærme å komme i denne kategorien idag. Totalt 14km med stigning hvorav det på slutten er to bakker på 2 km med 15%stigning. Videre gikk det mot Gesso (nye stigninger) så etter 30km var 24 av dem oppover. Deretter bar det mot Montegreano hvor vi omsider fikk oss en skvett kaffe.



En mil etter kaffen ble det holdt avstemning om turen skulle kortes med en mil for at vi skulle slippe å kjøre i regn. De fleste gikk for denne varianten, og vi klatret over San Clemente og hadde kun pøsregn den siste milen hjem. De grønne begynner etterhvert å sette seg i respekt her nede. Etter kaffe stod alle de andre passive og ventet til vi hadde rullet ut bak guiden. Sum 76km 905 høydemeter.

Det største nyheten i dag var nok alikevel Linda som hadde tatt det store steget fra "vanlig sykkel" til racer. Kjempeflott!! Vi ser deg vel snart i gruppe 2 og som klubbmedlem ?!

Vi ønsker også velkommen de 3 siate av "Storedale party", Eivind, Monica og Tom som hadde en fin tur i gruppe 3. Monica hadde sin debut på racer og det gikke så bra at både hun og guttene starter i gruppe 2. Mykje bra!!

Ettermiddagen gikk med til spa og tur i sykkelbutikk (for og kjøpe slanger og patroner)
Dagen ble som vanlig avsluttet med en utsøkt middag.

middag

Marina lager lokal mat (dagens forrett)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar